PUBG retragere MD 3

Moldova s-a retras de la competiția internațională de PUBG Mobile din cadrul Global Esports Games 2022 Istanbul (GEG). Decizia a fost luată în unanimitate de către jucătorii lotului național, cu susținerea Federației de Esports din Moldova, din următoarele motive:

Conform programului stabilit inițial, turneul de PUBG Mobile din cadrul GEG trebuia să se joace în felul următor:

 

16 decembrie 11:00-15:00 (runda 1-5)

17 decembrie 11:00-15:00 (runda 6-10)

 

Respectiv, până pe 17 decembrie la ora 16:00 trebuiau să se termine toate meciurile și să fie anunțat câștigătorul. Acest program a fost anunțat în prealabil de către organizatori și era bine cunoscut de către toți jucătorii.

 

Din păcate, odată ajunși în Istanbul, acest program a fost dat peste cap de câteva ori. Printre cauze se enumeră apariția multiplelor probleme tehnice, care nu au putut fi rezolvate în timp util de către organizatori.

 

PUBG retragere Turkey

Mai întâi am fost anunțați că vom începe meciurile în după-masă zilei de 16 decembrie. După care ni s-a spus că problemele tehnice încă persistă și trebuie să mai așteptăm.

Apoi am aflat că cele 5 runde programate pentru 16 decembrie vor fi transferate și jucate pe 17 decembrie. Asta ar fi însemnat că jucătorii urmau să joace 10 runde într-o singură zi, ceea ce deja era ieșit din comun.

 

După toate schimbările de program, acesta arăta deja în felul următor:

 

17 decembrie 11:00-15:00 (runda 1-5)

17 decembrie 18:00-22:00 (runda 6-10)

 

Noul program (și anume desfășurarea rundelor 6-10) coincidea cu desfășurarea primelor runde din turneul oficial PUBG Mobile European Cup. PMEC este o competiție oficială, cu un prize pool în valoare de 20.000$, care oferă spoturi spre PUBG Mobile Pro League. PMPL este un turneu oficial cu un prize pool în valoare de 150.000$ și orice jucător de PUBGM tinde să se numere printre participanții acestuia.

 

PUBG retragere GEG

Trei dintre cei patru membri ai lotului național aveau de jucat meciuri online la PMEC. Acestea au fost programate cu mult timp înainte pentru data de 17 decembrie, ora 18:00-22:00. Respectiv, noul program al GEG (schimbat peste noapte) nu le convenea băieților. PMEC este o competiție foarte importantă pentru jucătorii noștri și de aceea nu își permiteau să o rateze.

 

Din considerentele menționate mai sus, jucătorii noștri ar fi putut juca doar cele 5 runde programate pentru dimineața zilei de 17 decembrie. Din păcate însă, problemele tehnice au continuat, iar organizatorii au anulat cele 5 runde, creând un nou program:

 

17 decembrie 18:00-22:00 (runda 1-6)

 

În varianta finală, programul turneului de PUBG Mobile din cadrul GEG coincidea în totalitate cu programul turneului oficial PMEC. Organizatorii nu au luat în considerare această problemă și nu au luat în calcul argumentele invocate de noi. Organizatorii au menționat că nu pot să schimbe programul dacă acesta creează dificultăți pentru o singură echipă.

 

PUBG retragere MD

Prin urmare, jucătorii noștri, punând pe balanță toate circumstanțele, ținând cont că GEG este la moment o competiție internațională fără prize pool (se înmânează doar medalii de aur, argint și bronz), au luat decizia de a renunța la GEG și de a-și încerca forțele la PMEC.

 

După o discuție cu jucătorii, Federația de Esports din Moldova și-a exprimat susținerea în legătură cu decizia luată de aceștia. Respectarea drepturilor și intereselor esportivilor reprezintă o prioritate pentru Federația de Esports din Moldova. Ținând cont de toate circumstanțele expuse anterior, MEF a comunicat Federației Globale de Esports despre intenția Moldovei de a se retrage din competiție. Reprezentanții Global Esports Federation au acceptat cererea federației și au adus scuzele de rigoare pentru incomoditățile create.

 

PUBG retragere MD 4

Le mulțumim băieților noștri pentru răbdarea, determinarea și maturitatea de care au dat dovadă în condițiile create. Suntem siguri că vor mai fi ocazii în care ai noștri vor arăta de ce sunt în stare.

 

1 Comment
  1. Respect ❤️

Leave a Reply