GEF x MEF x SITE

Calitatea de membru a Federației de Sporturi Electronice din Moldova (MEF) în Federația Globală de Sporturi Electronice (GEF) a fost prelungită?! Ce înseamnă asta pentru jucătorii moldoveni?

MEF a aderat la GEF la începutul anului 2020. Tot atunci, am publicat un articol despre această realizare, pe care îl puteți găsi aici. Mai multe detalii despre Federația Globală de Esports puteți citi pe site-ul lor oficial.

 

GEF x MEF x INTRO

Aderarea la GEF a deschis și continuă să țină deschise multe porți pentru esportivii din Moldova. După obținerea acestei calități de către MEF, esportivii noștri au devenit eligibili să participe la majoritatea turneelor organizate de GEF. Iată doar câteva dintre turneele internaționale organizate până acum, la care a participat și Moldova:

 

GEF x MEF x COMPETITIONS 1
Cel mai important eveniment organizat de GEF este campionatul global de sporturi electronice (Global Esports Games sau GEG). În 2021, GEG s-a desfășurat în Singapore, iar Moldova a fost reprezentată de doi jucători moldoveni. Vedeți mai jos câteva dintre postările prin care am mediatizat performanța și experiența acestora:

 

GEF x MEF x FB POSTS 2

În 2022, GEG se va desfășura la Istanbul (Turcia), în perioada 14-18 decembrie. Competiția se va juca la următoarele categorii: DOTA 2, eFootball, PUBG Mobile și Street Fighter V. Din motiv că GEG se organizează anual, în orașe diferite, jocurile se pot schimba de la ediție la ediție. În 2023, GEG va avea loc în Riad (Arabia Saudită), iar între 2024-2026 — în China, Emiratele Arabe Unite și SUA.

 

GEF x MEF x 2023 1

MEF va continua să depună toate eforturile ca esportivii din Moldova să nu lipsească de la campionatele menționate mai sus. Unul dintre scopurile MEF este ca țara noastră să fie reprezentată pe arena internațională la cât mai multe categorii. În curând vom anunța turneul de preselecție a esportivilor care ne vor reprezenta la Global Esports Games 2022 Istanbul.

GEF x MEF MEMBERSHIP

Leave a Reply